Individueel

4

De Centering Practitioner zal via manuele technieken op het lichaam, een overzicht krijgen van de toestand van het lichaam en het proces waarin de persoon zich op dat moment bevindt. In combinatie met de specifieke scholing van de practitioner zelf zal via manuele technieken, ademhaling, begeleiding en/of gesprek de verschillende paden gewerkt worden. Dit altijd gekaderd aan de hand van het model Centering® volgens Kurt Pattyn.

Duur : de sessies duren gemiddeld 1 uur

Verloop : In een sessie kan er veel duidelijk worden maar zal niet voldoende zijn om verandering te bewerkstelligen. Het is een groei- en begeleidingsproces, daarom is een reeks van sessies aanbevolen.

Waarom?

Centering® heeft een zeer ruim toepassingsgebied en dit zowel op fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel vlak.

Preventief

De centering practitioner werkt in de eerste plaats preventief. Het helpt stress, bewegingsverlies en spanningen op te sporen in het fysieke lichaam en helpt de persoon meer zicht te krijgen in de onderliggende emotionele, mentale en energetische oorzaken ervan. Hij helpt de spanningen te lossen zodat het lichaam terug zijn/haar evenwicht kan terugvinden alvorens klachten en pijnen hoeven te ontstaan.

Ondersteunend en aanvullend

De centering practitioner kan ook ondersteunend en aanvullend werken bij o.a.:

  1. Fysieke ondersteuning van: spijsverteringsproblemen, hoofdpijnen, spierpijnen, gewrichtsklachten, ademhalingsklachten, darmklachten, pijnlijke maandstonden, hartkloppingen, vermoeidheid, slaapstoornissen, allerhande fysieke spanningen, etc.
  2. Emotioneel-mentale coaching van: stress, depressie, burn-out, angsten, moeilijke periode in het leven, relatieproblemen, slaapproblemen, problemen op het werk, tekort aan zelfvertrouwen, moeite met kwaadheid, verwerken van trauma’s etc.
  3. Energetische en spirituele begeleiding van:iemand die zijn ‘weg’ niet vind en die op zoek is,adolescent of volwassen die op zoek is naar een gepast beroep,ontdekken van ziels kwaliteiten, aardingsproblemen, hypersensitiviteit (HSP), iemand die gemakkelijk meegaat in de energie van anderen,die interesse heeft in spiritualiteit, etc.

Veel gestelde vragen

  • Behandelt de CP ziekten? Nee. De CP ondersteund het proces waar de persoon mee geconfronteerd wordt. De CP werkt aanvullend.
  • Stelt de CP een diagnose? Nee. De CP observeert in het kader van het model Centering® en gaat kijken en ondersteunen waar de disbalans zich bevindt.
  • Praat de CP constant gedurende de sessie? Nee. De persoon neemt plaats op een behandeltafel met de kleren aan en via manuele technieken in combinatie met gesprek zal er gewerkt worden.
  • Krijg ik zicht in één sessie op mijn proces? Nee. Zicht krijgen op een proces vraagt tijd, focus en durf. Om gewoontes te veranderen is zijn er verschillende fasen te doorlopen. Erkennen, bewust worden, duidelijkheid krijgen waar je naartoe wil en dan de verandering oefenen. Dit zal door de CP stapsgewijs begeleidt worden.
  • Bepaalt de CP het thema? Nee. Jijzelf geeft een thema aan of indien het niet duidelijk is zal de CP via technieken je lichaam het thema laten aangeven.

In jouw buurt

Klik hier voor centering practitioners in jouw buurt

contact: info@centering.be | webdesign: ziep.be