Historiek

De ontwikkeling van centering®

Centering is gebaseerd op een eeuwenoude holistische kijk naar de mens en zijn omgeving: ‘the medicine wheel’ en de enorme fascinatie en klassieke kennis van en voor het menselijk lichaam die Kurt Pattyn heeft. In het model centering wordt de wijsheid van ‘the medicine wheel’ toegepast in het lichaam en in de levensprocessen van de mens.Hierbij maken we gebruik van de 6 paden van bewustzijn volgens centering, om uiteindelijk met de ware spirit en kracht van centering voeling te krijgen. Zijn opleiding tot osteopaat, gaf hem voor het eerst zicht op wat het woord holisme kon inhouden. Hij studeerde af en zocht verder naar de verbindingen in het lichaam, in het leven van de persoon en zijn omgeving. Door zijn persoonlijke zoektocht en professionele bijscholingen omtrent het fysiek lichaam, emoties, de menselijke geest en energie in het lichaam en zijn omgeving begon hij te zien dat de principes van het medicijnwiel terug te vinden zijn tot op cellulair niveau. Gedreven door de onuitputtelijke enthousiasme specialiseerde hij zich steeds verder in deze materie.

Kurt Pattyn vertaalde dit eeuwenoude model tot een praktisch bruikbare therapeutisch model en een methode Centering® die gebruikt kan worden in ons dagelijks leven en ons beroep. Hij ging daarbij een stap verder en bekeek de systemen van het lichaam via dit model. Door de jaren heen werd duidelijk dat je de persoon kan bevragen via dit systeem om zo te zien waar er disfuncties in het lichaam en de grote velden ontstaan, maar ook de omgeving en organisaties kan je via dit systeem bekijken.

Centering® is gegroeid uit deze ervaring en zoektocht. Je kan het model Centering® gebruiken om de mens de ware aard van wie hij is, zijn blokkades en vooral zijn talenten te leren zien. Je leert jezelf en zo later ook je cliënt, bedrijf, organisatie, team, etc. vanuit een totaal andere kijk te benaderen, circulair, telkens vanuit het volledige model.

contact: info@centering.be | webdesign: ziep.be